Aquest blog l'he començat amb il·lusió per anar mostrant les petites coses que vaig creant a les meves estonetes de scrapbooking i, darrerament, les de trapillo, mitja i ganxet. Les cares dels qui apareguin a les fotos les pixelaré per preservar-ne la intimitat a menys que tingui autorització per penjar les fotos. Disculpeu-me però és el meu primer blog, amb tota la il·lusió i la ignorància de les primeres coses...
Si em vols deixar el teu comentari, em faràs feliç i m'ajudaràs a millorar.


1 de des. 2012

CALENDARI D'ADVENT

Aquest any he convençut a les meves companyes de P4 per fer un calendari d'advent amb scrap. Font d'inspiració: aquesta. De fet hem fet aquest calendari scrapliftejant el de l'Elena però amb les condicions que nosaltres ens posàvem (els nens hi havien de col·laborar) i les  limitacions  que ens hem anat trobant:
- Volíem que la mainada decorés les bossetes. Per tant les volíem llises, no estampades. Al magatzem de papereria a l'engros que hem anat no tenien el que buscàvem i hem hagut d'adaptar-nos als recursos econòmics i materials que hem trobat: Vam comprar unes bossetes planes de color verd llampant metal·litzat. La mainada els va decorar amb retoladors permanents de color vermell, verd, daurat i platejat de forma totalment lliure.
-Vam donar volum a les bossetes planes seguint un trosset d'aquest tutorial també de l'Elena de "Pega, papel o tijeras!" on ho fa per decorar una bossa on regalarà bombons.
- El nostre alumnat va col·laborar en una coseta més: escrivint els números en una forma troquelada per numerar cada bosseta.
- Amb trossos de netejapipes platejats i una taladradora de forats d'oficina vam muntar la nansa per poder-les enfilar.
- La resta és ben evident: un trosset de cartolina vermella, un rotlle de washi tape i aprofitant els suports del paper de cuina de 2 companyes!

Ens hem trobat l'inconvenient que, al ser bossetes planes, no tenen tant volum com les que empra l'Elena i queda tot molt "aixafat" a la base del suport, però és el que tenim. Malgrat això a la mainada li ha fet molta il·lusió!! Quan obrin la bosseta que els toqui, trobaràn un globus, una moneda de xocolata i un paperet amb una paraula per començar a fer lectura intuïtiva. Llegiran un verb molt curtet i hauran de fer l'acció corresponent: "parla", "riu", "salta"...la cosa promet!




2 comentaris:

  1. Però mira què xulo!! El que més m'agrada? Que heu integrat els nens en el procès creatiu i que l'heu adaptat als vostres matrials. De 10!
    ptns!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Elena! Em fa feliç que t'hagi agradat!! Bones Festes!!

      Elimina

M'encantaria llegir què t'ha semblat això!